جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

موج‌سواری در سرزمین مریخی‌ها

گردشگری | تاریخ خبر : 98/05/07 | تعداد بازید :3337
چابهار سرزمین جادوست؛ از کویر و اقیانوس تا کوه و جنگ را همه باهم دارد و سرزمین بکر و غذاهای متنوعش تجربه‌ای از جهانگردی در یک بندر ایرانی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایلنا، از کنار کوه‌های مریخی بگذرید، از کوهی عبور کنید و به کویری برسید که کنارش دریایی شفاف تنه به خاک نرم می‌زند. حالا همه‌چیز برای جادو شدن مهیاست؛ «چابهار» زیر نور خورشید می‌درخشد و آب اقیانوس را برای موج‌سواری و شنا با دلفین‌ها گرم می‌کند.

چابهار در فصل‌های خنک‌تر آب و هوای بهتری برای مسافرانش دارد اما از تابستان و بازی‌ها و ورزش‌های آبی آن هم نمی‌توان گذشت. فصلی که چند ساحل استان سیستان و بلوچستان میزبان جشنواره موج‌سواری است؛ ساحل اقیانوس در «کنارک»، ساحل «رمین» در چابهار، ساحل «دَرَک» و «بریس» در منطقه مکران.

اما برای رسیدن به چابهار و تجربه فال و تماشا، خوب است بدانید مسیرها و وسایل نقلیه متعددی پیش‌روی‌تان قرار دارد.

مسیرهایی برای رسیدن به زاهدان

اگر قرار است با هواپیما به چابهار بروید، خوب است بدانید هر روز پروازهای مستقیمی از تهران به زاهدان و چابهار برقرار است. البته از شهرهای دیگری مانند گرگان، مشهد، کرمان و اصفهان هم مسیرهای پروازی به زاهدان وجود دارد. ضمن اینکه پرواز مستقیمی هم از زاهدان به چابهار وجود دارد. در میان سفرهای زمینی هم اگر اتوبوس را برای سفر از مبدا تهران انتخاب کرده‌اید در جریان باشید که اتوبوس‌هایی با قیمت‌ها و کیفیت‌های متنوع هر روز از ترمینال جنوب تهران به زاهدان می‌روند. قطارهایی هم هر روز از تهران، یزد و کرمان به زاهدان می‌روند و برمی‌گردند. اما اگر با خودروی شخصی سفر می‌کنید، با توجه به طولانی بودن راه، بهتر است چند شب اقامت را در طول مسیر در نظر بگیرید و از جاذبه‌های گردشگری مسیر هم لذت ببرید. برای سفر به زاهدان سه مسیر را می‌توانید انتخاب کنید؛

مسیر نخست: تهران- کاشان- یزد- مهریز- رفسنجان- ماهان کرمان- بم- فهرج- نصرت‌آباد و زاهدان

مسیر دوم: تهران- کاشان- زواره- شهراب- انارک- چوپانان- چاه ملک- فرخی- خور- طبس- کریت- اصفهک- زنوغان- خوسف- ماژان- تیغدر- شوسف- اسدآباد- نهبندان- قرقروک- گاوداران و زاهدان

مسیر سوم: تهران- مامازند- ایوانکی- گرمسار- ارادان- سرخه- سمنان- دامغان- شاهرود- میامی- عباس‌آباد- داورزن- سبزوار- سبه- بردسکن- گناباد- قاین- آرین شهر- بیرجند- سربیشه- نهبندان- قرقروک- گاوداران و زاهدان

برای رسیدن به چابهار از خاش بگذرید

بعد از رسیدن به زاهدان هم دو مسیر تا رسیدن به چابهار و جشنواره موج‌سواری در پیش دارید که هر دو تا «خاش» هم‌مسیر هستند و بعد از آن دو راه متفاوت پیش‌رو دارید. یک مسیر از اتوبان ایرانشهر- خاش- زاهدان می‌گذرد و شهرهای ایرانشهر، نیک‌شهر و در نهایت پارک هوتان و تیس را پشت‌سر می‌گذارد و مسیر دیگر از جاده خاش- سراوان به سمت چابهار می‌رود و از شهرهای سرباز، راسک، گورگیج و تیسکوپان عبور می‌کند و البته بخشی از مسیر را می‌توانید در کرانه رود سرباز برانید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید و در نهایت به چابهار برسید. اگر ماشین شخصی همراه ندارید خوب است بدانید که از زاهدان به سوی چابهار هم اتوبوس فراهم است و هم خودروهای سواری.

دیدار با آتشفشان تفتان و گل‌فشان در راه چابهار

در راه چابهار شعر قیصر امین‌پور نصیحت خوبی برای مسافران است؛ «موجیم و وصل ما، از خود بریدن است/ساحل بهانه‌ای است، رفتن رسیدن است». چراکه این مسیر، جاذبه‌های فراوانی از بناهای تاریخی و طبیعی گرفته تا مردم‌شناسی و آداب و رسوم مردم منطقه پیش‌روی‌تان قرار داده است و می‌توانید اسکان موقت در اقامت‌گاه‌های بومگردی روستاها را در برنامه سفر خود تا چابهار بگنجانید.

اگر به طبیعت و طبیعت‌گردی علاقه‌مند هستید در خاش توقف کنید؛ انواع درختان از زردآلو و بادام گرفته تا انواع گیاهان مانند مارندگان و گرنچین در این منطقه می‌رویند و طبیعتی بی‌نظیر را به‌وجود می‌آورند که چشم هر بیننده طبیعت‌دوستی را خیره می‌‌کنند. علاوه بر گیاهان دارویی و میوه‌های خوشمزه، طبیعت خاش جاذبه‌های دیگری هم برای سفر دارد چنانکه می‌توانید سری به قله آتشفشانی تفتان بزنید که این روزها نیمه فعال است و اگر گِل‌بازی دوست دارید گل‌فشان پیرگل گزینه خوبی خواهد بود.

غار لادیز، قبرستان هفتاد ملا، چشمه آب سرد، تمندان و سنگان هم از دیگر جاذبه‌های این مسیر هستند. همچنین در طول مسیر می‌توانید با حضور در جشنواره‌هایی مانند هامین، انار، پسته و حنا که در شهرستان‌های مختلف استان برگزار می‌شوند، با فرهنگ و آیین مردمان بومی سیستان و بلوچستان آشنا شوید و طعم غذاهای مختلف را بچشید.

اگر از مسیر ایرانشهر و نیک‌شهر به سمت چابهار بروید هم می‌توانید با رسیدن به ایرانشهر از قلعه بمپور دیدن کنید و سری هم به کرانه رودخانه بمپور بزنید. دیدن قلعه ناصری (ایرانشهر) و قلعه چهل دختر را هم پیشنهاد می‌کنیم چراکه بخشی از تاریخ این منطقه را در دل خود جای داده‌اند. طبیعت روستای نگور گرگان در نیک‌شهر و دیدن رودخانه گنگ هم از دیگر لذت‌های سفر در این مسیر است. قلعه نیکشهر، چشمه‌های آب معدنی و البته آبشارهای زیبای منطقه هم این محدوده را برای طبیعت‌دوستان دلپذیر کرده است.

کوه‌های مریخی، جنگل‌های حرا و تلاقی کویر و دریا در یک منطقه

به تیس که رسیدید زیبایی‌های چابهار را می‌توانید لمس کنید. از قلعه پرتغالی‌ها تا غارهای بان مسیتی، موزه چابهار و گل فشان‌ها تا تالاب صورتی، مسیر گردشگری به سمت بریس و گواتر و در نهایت روستای دیدنی درک که محل تلاقی کویر و دریاستدر کنار اینها، باغ‌های موز ‌در زرآباد، کوه‌های مریخی و مینیاتوری و جنگل‌های حرا همگی از جمله جاذبه‌های نادیده و ناشناخته این منطقه هستند.

در کنار کوه‌های مریخی تجربه شترسواری و لذت از ساحلی که از کوه آغاز و به دریا ختم می‌شود، منحصر به فرد است ضمن آنکه روستای درک هم شگفتی خاصی دارد چراکه کویر و دریا را در کنار هم می‌بینید که شاید در نگاه نخست باورپذیر نباشد اما این همان جادوی چابهار، درک و سواحل مکران است که آن را به دیار دلفین‌ها و مریخی‌ها می‌شناسیم.

در کنار اینها، بازدید از موزه مردم‌شناسی چابهار که در ساختمان پست قرار دارد را هم پیشنهاد می‌کنیم و سری هم به ساختمان فرمانداری قدیم چابهار که از بناهای تاریخی این منطقه است، امامزاده و آرامگاه غلام رسول و زیارتگاه شیخ حسن بزنید.

اما جز این دو مسیر، اگر از راه سرباز به چابهار می‌روید، می‌توانید از گاندوی معروف این منطقه که یک تمساح پوزه کوتاه است در منطقه سرباز، دیدن کنید و در نهایت به چابهار و کنارک برسید.

موج‌سواری در کنار دلفین‌ها

برای دیدن و حضور در جشنواره موج‌سواری سواحلی مثل ساحل اقیانوس در کنارک، ساحل رمین در چابهار، ساحل درک و بریس در منطقه مکران پیش‌روی شما قرار دارند.

اما به موج‌سواری در این سواحل بسنده نکنید؛ رقص دلفین‌ها در اقیانوس هم صحنه‌ای حیرت‌انگیز و جذاب است. درعین حال می‌توانید ماهی‌گیری را در کنار سکوت دریای عمان تجربه کنید. غواصی و جت اسکی هم بخشی از تفریحات دریایی است که در منطقه چابهار و کنارک در اختیار خواهید داشت و در جشنواره موج‌سواری هم می‌توانید سه شاخه از این ورزش مانند «ویند سرفینگ»، «سرفینگ» و «اسلالوم سرفینگ» را تجربه کنید. در کنار برگزاری جشنواره موج‌سواری و لذت از گردشگری ورزشی و البته آب‌بازی، می‌توانید از انواع غذاهای محلی که در کنار جشنواره ارائه می‌شود، موسیقی بومی و محلی هم لذت ببرید و از صنایع‌دستی و مصنوعات محلی خرید کنید.

خرید در چابهار؛ از میوه‌های گرم‌سیری عجیب تا سفال‌هایی جهانی

انواع ماهی، چای، میوه‌های مناطق گرم‌سیری مانند موز، انبه، چیکو و زیتون که البته میوه‌ای بسیار متفاوت از آن‌چیزی است که از زیتون در ذهن دارید از گزینه‌هایی است که در منطقه آزاد چابهار فراوان است. خرید خرما و انواع شیرینی‌هایی که با خرما درست می‌کنند هم از دیگر سوغاتی‌هایی است که می‌توانید در این منطقه تهیه کنید.

روستای بریس هم اسکله‌های زیبایی دارد که در بازار ماهی‌فروشان‌اش انواع ماهی‌ها پیدا می‌شود و می‌توانید طعم انواع ماهی کپور، شور، شوریده، شیر و... را بچشید و خرید کنید.

این منطقه برای علاقه‌مندان به صنایع‌دستی از سوزن‌دوزی گرفته تا سفال، مانند بهشت است چراکه از یک سو ایرانشهر، شهر ملی سوزن‌دوزی است و زیباترین سوزن‌دوزی‌ها از زیورآلات گرفته تا آنچه برای خرج مانتو و لباس می‌توان استفاده کرد، در این منطقه دوخته شده و به فروش می‌رسد؛ و از دیگر سو کلپورگان روستای جهانی سفال است و می‌توانید سفال‌هایی بی‌نهایت زیبا با ویژگی‌های خاص را در این منطقه تهیه و سوغاتی جهانی را با خود همراه کنید. درعین حال اگر به مصنوعات حصیری علاقه‌مند هستید این صنایع‌دستی را در تنگه سرحه در مسیر نیک شهر می‌توانید بخرید.

اما اگر دنبال لوازم منحصر به فردتری هم بودید می‌توانید سراغ خامه‌دوزی، بافته‌های حصیری خاص، آینه‌دوزی، سکه‌دوزی، لباس‌های محلی و صنایع‌دستی دریایی را در این منطقه بگیرید.

شکم‌گردی در چابهار از تباهگ تا انباگ

در کنار سوغاتی، از شکم‌گردی در چابهار نگذرید؛ اگر شانس با شما یار باشد، زمان سفرتان می‌تواند با برگزاری یکی از جشنواره‌های غذا هم‌زمان شود. جشنواره غذای انباگ در شهرستان قصرقند و جشنواره تباهگ در منطقه بلوچستان دو مورد از آنهاست. «تباهنگ» غذایی است که از لایه‌های نازک گوشتی درست می‌شود و در مخلوطی از پودر انار، آب لیمو و نمک پروده غرق شده و در آفتاب گذاشته می‌شود تا عمل آید، و سپس با پلو سرو می‌شود.

اما جز اینها، غذاهایی مانند تنورچه (کباب بره تنوری)، آبگوشت محلی، کشک زرد و غذاهای دریایی خاص در بیشتر رستوران‌های محلی و اقامتگاه‌های بومگردی در دسترس است. نان، لبنیات محلی، صیفی‌جات محلی، ماهی کبابی دودی که در تنور کباب می‌شود، انواع خورشت‌هایی که با ادویه‌جات تند درست شد‌ه‌اند و شما را به یاد تندی غذاهای هندی می‌اندازند هم از دیگر خوراکی‌های محبوب چابهار است. غذاهای دیگری مانند بتا ماش، سوساپ، چنگال، انار دان (آبگوشت اناری)، تجکی، حلوا خرمایی، پلور و انواع پلوهای محلی هم دیگر غذاهای متنوعی هستند که در منطقه سیستان و بلوچستان و در سفر به چابهار می‌توانید طعم آن‌ را بچشید.

اقامت در بومگردی‌ها

در چابهار گزینه‌هایی از هتل تا‌ اقامت‌گاه بومگردی را برای شب مانی در اختیار دارید اما شاید بهترین گزینه اقامت در چابهار همان اقامت‌گاه‌های بومگردی باشند چراکه علاوه بر اقامت در واحدی که خدمات بومی ارائه می‌دهد می‌توانید با آداب و رسوم منطقه هم آشنا شوید و از غذاهای محلی استفاده کنید. همچنین اگر درخواست اجرای موسیقی داشته باشید این امکان برای شما فراهم می‌شود و می‌توانید گوش به موسیقی زیبای این منطقه بسپارید.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل